Menu

Get Socialize

Konkurs za studentske stipendije do 4. decembra

07.11.2019 793 15 Nema komentara

Description

Gradska uprava grada Gradiška objavila je konkurs za dodjelu studentskih stipedija u školskoj 2019/20. godini. Uslovi su ostali isti, a konkurs je otvoren do 4. decembra.

„Nakon zatvaranja konkursa komisija koju imenuje gradonačelnik, mora u roku od mjesec dana od zatvaranja konkursa da sačini preliminarnu rang listu razvrstanu u četiri kategorije to su studenti sa prosjekom 8,00 i višem, po osnovu socijalnog statusa, studenti ratnih vojnih invalida, studenti sa invaliditetom, djeca bez i jednog ili oba roditelja i studenti nosioci Vukove diplome“ rekao je  Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

 Na konkurs se mogu prijaviti studenti koji imaju stalno prebivalište na području Gradiške i nisu stariji od 26 godina, koji su državljani RS i BiH, redovno upisani na fakultet, i ne primaju stipendije iz drugih javnih izvora stipendiranja. I ove godine se na kokurs mogu javiti studenti deficitarnih zanimanja: diplomirani inženjer mašinstva smjer mehatronika, diplomirani inženjer elektrotehnike smjer elektroenergetski i industrijski sistemi, profesor fizike, defektolog i diplomirani inženjer za mehaničku preradu drveta.

Za stipendiranje su ove godine gradskim budžetom predviđena sredstva u iznosu od 240 000 KM.

Zainteresovani student više informacija mogu dobiti i na zvaničnoj internet stranici grada Gradiška: www.gradgradiska.com, a za dodatna pojašnjenja i na telefone Gradske uprave broj: 051/810-363 i 051/810-412 ili direktno u šalter sali, šalter broj 12.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!