Menu

Get Socialize

Konstituisana Skupština grada i usvojen Budžet za 2021. godinu

30.12.2020 1776 96 Nema komentara

Description

Podrhtavanje tla, usljed razornog zemljotresa koji je juče pogodio područje Hrvatske, osjetilo se i na području Gradiške. U trenutko zemljotresa zasjedala je i gradska Skupština, koja je, nakon kraćeg prekida, nastavila rad. Na prvoj konstituitvnoj sjednici izabrano je novo skupštinsko rukovodstvo. Milenko Pavlović iz SNSD-a ponovo će obavljati funkciju predsjednika Skupštine grada, a za potpredsjednika je izabran Siniša Adžić iz Ujedinjene Sprske. Funkciju v.d. sekretara Skupštine obavljaće Nemanja Panić iz SNSD-a.

Skupštinsku većinu, okupljenu oko SNSD-a, činiće 26, od ukupnog 31 odbornika.

Na prijedlog gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića, za njegovog zamjenika izabrana je Dragana Ilić, koja je tu funkciju obavljala i u protekle četiri godine..

Tokom redovnog zasjedanja, dužnosti su razriješeni dosadašnji i imenovani novi v.d. načelnika odjeljenja i službe Gradske uprave.

Za vršioca dužnosti načelnika Službe gradonačelnika ponovo je izabran Goran Subotić, na čelu Odjeljenja za prostorno uređenje i građenje je Saša Subotić. Vršilac dužnosti Odjeljenja za komunalne i stambene poslove je Vedran Knežević, Odjeljenja za društvene djelatnosti Dragutin Kovačević. Goran Mirjanić je imenovan za v.d. Odjeljenja za privredu i poljoprivredu, na čelu Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu je Darko Desančić, a Odjeljenja za finansije Nikola Mumalo. Vršilac dužnosti Odjeljenja za inspekcije je Miroslav Despotović, Odjeljenja za razvoj i međunarodne projekte Danijela Miletić, te Odjeljenja za opštu upravu Božana Gluvić.

Gradiška je jedna od rijetkih uprava koja je usvojila Budžet za narednu godinu. Govoreći o tome, gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić naglasio je da je Gradska uprava bila vrlo odgvorna kada je prije novembarskih izbora predložila Nacrt Budžeta koji je prošao javnu raspravu i našao se u formi prijedloga na prvoj radnoj sjednici u samom finišu ove godine..

Određene pozicije u Budžetu, čiji je okvir .utvrđen u iznosu od 29 450 000 KM, prilagođene su aktuelnoj situaciji prouzrokovanoj pandemijom virusa korona. „To se, prije svega, odnosi na finansijsku podršku Domu zdravlja, što je i naša obaveza kao osnivača, ali i na značajniju pomoć privrednim kapacitetima i poljoprivrednom sektoru“, kaže Adžić.

Osim Budžeta za narednu godinu, i pratećih nacrta, odbornici su usvojili i prijedlog godišnjeg plana implementacije Strategije razvoja Gradiške za period 2019 – 2029 za oduću godinu, te prijedlog Plana kapitalnih investicija za 2021. godinu. .

Usvojen je i prijedlog Program rada Skupštine za 2021. godinu, a, pored brojnih drugih odluka i informacija,  i programi rada i finasijski planovi gradskih javnih ustanova iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite, te kulture za 2021. godinu, Razvojne agencije Gradiška i Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Lepa Radić“.

Uncategorized