Menu

Get Socialize

Kozara pobjednik 2. Memorijalnog turnira „Velimir Sombolac“

22.04.2019 1086 54 Nema komentara

Description

Pioniri Kozare, dječaci uzrasta do 15 godina, osvojili su titulu pobjednika 2. Memorijalnog turnira „Velimir Sombolac“ pošto su u finalu, boljim izvođenjem jedanaesteraca, savladali prošlogodišnjeg pobjednika novosadsku Vojvodinu. U regularnom toku nije bilo golova i pristupilo se izvođenju jedanesteraca koje su gradiški dječaci počeli veoma loše. Promašili su prva dva penala dok su gosti bili sigurni. Stupio je tada na scenu junak finala i najbolji golman turnira Pavle Glišić koji je odbranio tri penala i slavlje je moglo da počne.

„Velika nam je čast što igramo turnir koji nosi ime jedne velike sportske ličnosti koji je nas sve trenirao i ostavio dubok trag u sportu ne samo Gradiške već i šire. Još nam je draže što smo u reprizi prošlogodišnjeg finala vratili pehar u Gradišku i  sa velikim zadovoljstvom ćemo ga naredne godine braniti“, rekao je Saša Krupljanin, trener Kozare.

Kozara, za koju su igrali dječaci rođeni 2004., 2005. i 2006. godine, je pored trofeja za najbolju ekipu, dobila i dvije individiualne nagrade. Glišić je najbolji golman, a Srđen Beuk najbolji strijelac turnira.

Vojvodina je došla sa namjerom da ponovo osvoji gradiški turnir. Vidjelo se to i nakon polufinala u kojem je sa 9:0 deklasirala Sarajevo, zbog čega su bili veoma razočarani na kraju utakmice sa Kozarom. U Novi Sad se ipak nisu vratili praznih ruku, jer je nagrada za najboljeg igrača turnira pripala Milošu Popoviću, kapitenu novosadske ekipe.

„Želim da zahvalim domaćinu što nas je lijepo ugostio. Žao mi je što nismo odbranili trofej, ali doći ćemo sljedeće godine i potruditi se da ga vratimo. Utješno je što sam proglašen za najboljeg igrača turnira, ali bih više volio da smo osvojili prvo mjesto“, rekao je Popović.

Treće mjesto na turniru osvojio je beogradski Čukarički koji je u utakmici za bronzu sa visokih 12:0 savladao Sarajevo.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!