Menu

Get Socialize

Kozara trijumfovala u prvoj pripremnoj utakmici

08.02.2021 1437 75 Nema komentara

Description

Fudbaleri Kozare su u sklopu priprema za proljećni dio šampionata odigrali prvu utakmicu i slavili protiv banjalučkog Željezničar Sport tima 3:2. Gosti su bolje odigrali prvi dio meča i preko  Todorovića došli do vođstva. U nastavku je Kozara zaigrala agilnije, te preko Lolića i Raspudića došla do vođstva 2:1. Kostadinović je izjednačio na 2:2, da bi najmlađi prvotimac Kozare, Beuk, postavio konačnih 3:2.

„Uvijek je lijepo pobijediti, iako u pripremnim utakmicama pobjede nisu proritet. U ovoj utakmici smo željeli vidjeti na kom smo nivou nakon dvomjesečne pauze i petnaestodnevnog rada. Igrači su došli dosta spremni i vidjelo se da pauzu nisu koristili samo za odmaranje. U narednom periodu ćemo podizati intenzitet rada. Želim da nas posluži zdravlje, da nas zaobiđu pehovi iz jesenje polusezone kada smo imali dosta problema sa povredama i da spremni i u dobroj atmosferi uđemo u prvenstvo“, rekao je Nedžad Žerić, trener Kozare.

Tri postignuta gola u prvoj pripremnoj utakmici raduju trenera Kozare, jer je ekipa ostala bez najboljeg strijelca iz prvog dijela prvenstva Milana Šikanjića.

„Nedostajaće nam napadački učinak Milana Šikanjića, ali ćemo pokušati da u svojim redovima pronađemo rješenje za taj dio igre. Raduje me da je danas gol postigao mladi Beuk, jedini klasični napadač u timu i izdanak klupske škole fudbala. To je za njegov razvoj i za nas jako bitno. Pratićemo i situaciju na tržištu kad su u pitanju napadači, iako znamo da je klasičnog strijelca jako teško naći“ , rekao je Žerić.

Pored Šikanjića, ekipu je napustio i Dragan Domuzin kojem je istekao ugovor, dok Nemanja Gavrić i Srboljub Jandrić, zbog poslovnih obaveza, još nisu počeli raditi sa ekipom. U odnosu na jesenji dio prvenstva u timu je jedno novo ime, Veljko Kisin, najbolji strijelac juniorske ekipe.

Kozaru na proljeće očekuje borba na dva fronta. Iako je došlo do promjena u igračkom kadru, ciljevi se nisu mijenjali.

„Prije svega da budemo zdravi i da budemo kompletni. Zatim da nastavimo sa razvojem mladih igrača i da pokušamo zadržati poziciju u gornjem dijelu tabele. Za nas je i polufinale Kupa veliki motiv. Očekujem da ćemo biti u pravoj formi kad dođu te utakmice i da ćemo i tu imati šta pokazati“, rekao je Žerić.

Za razliku od Kozare, Željezničaru je ovo bila treća pripremna utakmica.

„Mi smo radili do 25. decembra, najduže od svih ekipa, a prvi smo i počeli sa pripremama 15. januara. Već smo odigrali i dvije pripremne utakmice protiv beogradskog Grafičara i Sloge iz Doboja i vidjelo se i danas, posebno u prvom poluvremenu, da smo svježiji i trkački jača ekipa od Kozare. Do početka prvensta ćemo odigrati još četiri utakmice“, rekao je trener Željezničara Zoran Ćurguz.

Željezničar je jesenas muku mučio sa realizacijom, te je tokom prelaznog perioda doveo nekoliko ofanzivnih igrača.

„U prelaznom periodu fokusirali smo se na dovođenje napadača. Imali smo veliki problem sa efikasnošću, postigli smo svega 12 golova i zato smo doveli: Bojana Markovića, Darijana Ivoša, Makarija Kostadinovića, Radeta Džombića i Dejana Banjca. Kompletirali smo igrački kadar i sada ostaje samo da se uigramo i pripremimo za prvenstvo koje neće biti nimalo lako“, rekao je Ćurguz.

Proljećni dio šampionata počinje 6. marta kada će Kozara ugostiti Zvijezdu 09, dok će Željezničar gostovati u Prijedoru kod lidera šampionata.

Novosti