Menu

Get Socialize

Kozara u Prvoj ligi

26.04.2018 1405 31 Nema komentara

Description

Ženski odbojkaški klub Kozara osvojio je šampionsku titulu u Drugoj ligi i od jeseni će se prvi put naći u društvu najboljih odbojkaških timova Republike Srpske. Kozara je bez poraza okončala takmičenje u Drugoj ligi grupa G1, a potom je i na finalnom turniru u Trebinju bila ubjedljiva ostvarivši dvije pobjede.

“Malo koja ekipa uspije bez poraza doći do titule, koji god sport da je u pitanju. Na početku sezone smo sebi postavili cilj – plasman u Prvu ligu i došli smo do njega redom, radom i treninzima. Djevojke igraju zajedno od pionirske selekcije i ova titula nije slučajnost” , kaže trener Darko Sandić.

Kozara je do šampionske titule došla sa igračicama iz vlastitog pogona. Predvodila ih je Dunja Blagojević, kapiten ekipe i najiskusnija igračica u timu iako ima tek dvadeset godina, ali nemjerljiv je doprinos i ostalih djevojaka.

“To su sve fantastične djevojke. Kod nas je uvijek pozitivna atmosfera, slušamo trenera  i naporno radimo. Pozitivna energija je pomogla da ostvarimo svoj cilj”, ističe Blagojevićeva.

“Konkurencija je bila na najvišem nivou, ali mi smo od prvog dana znale šta želimo i mnogo sam ponosna na svoj tim i svoje trenere”, kaže Mirjana Švraka koja u timu igra na poziciji primača servisa.

Plasman u Prvu ligu Republike Srpske je najveći uspjeh kluba koji postoji nešto više od dvije decenije.

“Ovo je svakako najveći klupski uspjeh, jer je kruna rada jednog mladog tima koji čine cure koje su ponikle u ovom klubu. One su igrale zajedno u svim selekcijama od pionirske do seniorske i kruna tog rada je plasman u Prvu ligu”, ističe predsjednik kluba Gordan Šurlan.

Iako je prva liga dosta kvalitetnija od druge u Kozari ne planiraju pojačavati ekipu igračicama  sa strane. Pojačanja ipak očekuju, ali u sponzorkom pulu.

“Nadamo se da će se naći razumijevanja  od opštine da se pomogne klubu da igramo Prvu ligu jer imamo ekipu za gornju polovinu tabele”, ističe sekretar kluba Branislav Jakovljević.

Kozara ima četiri selekcije u kojima trenira više od stotinu djevojaka. U klubu ističu da su odgovoran i kvalitetan rad uprave i trenera prepoznali i roditelji i djeca, te gotovo svakodnevno dobijaju nove članove. Vrata kluba otvorena su svima koji se žele oprobati u ovom sportu.

Novosti