Menu

Get Socialize

Kozara upalila motore

27.01.2020 1098 63 Nema komentara

Description

Fudbaleri Kozare počeli su pripreme za proljećni dio tekućeg šampionata. Na prvom okupljanju igrače su pozdravili članovi uprave i stručnog štaba i predočili im plan priprema.

„Imamo šest sedmica do početka prvenstva. Očekuje nas naporan rad i vjerujem da ćemo ovaj period iskoristiti da se maksimalno pripremimo za sva iskušenja koja nas očekuju na proljeće. U tih šest sedmica predviđeno je da odigramo i pet pripremnih utakmica koje smo već i dogovorili. Rivali će nam biti: Sloboda iz Novog Grada, Borac iz Kozarske Dubice, Dubrave, Sloga iz Srpca i banjalučki Željezničar u generalnoj probi pred početak prvenstva. Kompletne pripreme ćemo obaviti na otvorenim i zatvorenim terenima u Gradišci. Ovom prilikom želim se zahvaliti našim prijateljima iz fudbalskog kluba Obradovac koji su nam dali svoj teren na raspolaganje. Moramo gledati u nebo, prilagođavati se terenima koje imamo i vremenskim uslovima i zasukati rukave i raditi“, rekao je Nedžad Žerić, šef stručnog štaba Kozare.

U Kozari su veoma zadovoljni kako je ekipa igrala jesenas i na proljeće će glavni cilj biti održati nivo igre iz jesenjeg dijela, te sezonu okončati u gornjem dijelu tabele.

„Kvalitet imamo, to smo pokazali u prošlom dijelu. Ekipa je, otprilike, ista. Hoće li neko otići li doći to ćemo vidjeti u narednom periodu. Uglavnom, na nama je da radimo, trenera znamo, neće biti lako. Nadam se da će nas tereni služiti i povrede zaobići. Na nama je da ispoštujemo sve što trener bude tražio od nas“, rekao je Boris Raspudić, jedan od najiskusnijih u timu.

Prvom treningu prisustvovalo je osamnaest fudbalera kojima će se uskoro pridružiti i nekoliko juniora. Kozara u proljećni dio šampionata ulazi bez Milovana Novakovića i Amira Kukavice.

„Za sada su nas napustila dvojica igrača, ali iskustvo me uči da nećemo biti mirni do 14. februara, do kad traje prelazni rok. Što se tiče dolazaka imamo mlađih igrača koji će sa nama provesti određeni period, pa ćemo vidjeti. U svakom slučaju ne želimo da gomilamo igrački kadar, a na deficitarnim mjestima ćemo tražiti najbolja rješenja u postojećem kadru. Ako se pojavi na tržištu neko ime koje može biti pojačanje za nas i odgovoriti našim ciljevima i ambicijama, svakako da je takav igrač dobrodošao“, rekao je Žerić.

Kozara je jesenji dio sezone okončala na trećem mjestu sa 21 osvojenim bodom, šest manje od drugoplasiranog Rudar Prijedora i čak 14 više od posljednjeg Jedinstva iz Brčkog s kojim će i odmjeriti snage u prvom kolu proljećnog dijela prvenstva, 7. marta u Brčkom.

Novosti