Menu

Get Socialize

KP “Vodovod” Gradiška dobilo opremu za mjerne zone

13.10.2017 271 39 Nema komentara

Description

KP “Vodovod” Gradiška opremu je dobilo u okviru implementacije MEG projekta. Oprema, vrijednosti 30 000 KM, pomoći će u lakšem pronalasku kvarova i smanjenju gubitaka na vodovodnoj mreži.

„Oprema će se koristiti za mjerenje gubitaka na pojedinim zonama u opštini. Ovi mjerači sadrže module za daljnsko očitavanje, koje ćemo uvezati u sistem kako bi svakodvneno pratili gubitke i vršili sanaciju. Trenutni su gubici oko 56%, a cilj nam je da do kraja iduće godine gubitke smanjimo na 30%“, istakao je Sandro Zeničanin, v.d. direktora KP “Vodovod” Gradiška.

MEG projekat opštinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja finansiran je od strane Vlade Švajcarske, a provodi ga UNDP u BiH.

“Projekat, pored unaprijeđenja rada vodovodnih preduzeća, ima i druge dvije komponente, a to su: unaprijeđenje rada lokalne uprave, i pripreme za zakonodavne reforme. Cilj je da građani imaju bolje usluge, kako jedinica lokalne samouprave, tako i vodovoda”, naglasio je Damir Muslić, predstavnik UNDP-a u BiH.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić istakao je veliki značaj donirane opreme, kao i cijelokupnog projekta. KP “Vodovod” u ovoj godini pokazalo je vidan napredak, smatra Adžić, te se nada da će i u narednom periodu poslovanje preduzeća ići uzlaznom putanjom.

“Želimo da smanjimo gubitke i da preduzeće “Vodovod” dodatno unaprijedi svoje djelatnosti, kako bi se iduće godine storila mogućnost za još veće grantove koji bi se koristili za izgradnju vodovodne mreže na cijelokupnom području opštine Gradiška”, rekao je Adžić.

MEG projekat UNDP realizuje u 18 opština u BiH. Jedna od njih je i Gradiška, sa kojom predstavnici ove organizacije ističu veoma uspješnu saradnju.

Novosti