Menu

Get Socialize

Kuća Aleksandru Gajiću stavljena pod krov

25.06.2018 881 11 Nema komentara

Description

U okviru Fondacije „Solidarnost“ u Mjesnoj zajednici Turjak završena je izgradnja kuće gradiškom Borcu Aleksandru Gajiću. Njegova četvoročlana porodica trenutno živi u trošnoj kući u kojoj već duži niz godina stanuju kao podstanari. „Mnogo mi ovo znači i čekam na to više od 20 godina. Uz pomoć drugih nastavićemo dalje radove. Živimo od dnevnica. Nemam redovnih primanja“ kaže Aleksandar Gajić, borac.

Najveći doprinos u izgradnji kuće Aleksandru Gajiću dali su Fondacija „Solidarnost“, Boračka organizacija i opština Gradiška. Akciji su se odazvali mještani i brojni drugi donatori. „Ovo je borac koji ima dijete sa posebnim potrebama i dugo je u ratu bio zarobljen. Sredstva uglavnom prikupljamo od drugih subjekata koji žele da pomognu“ kaže Milovan Gagić, rukovodilac Fondacije „Solidarnost“.

Opština Gradiška programom boračko-invalidske zaštite izdvaja značjana sredstva za pomoć raznim boračkim kategorijama. Kako prošle, tako i ove godine predviđeno je oko 270 hiljada maraka za razne vidove pomoći.

Fondacija “Solidarnost” koja djeluje u okviru opštinske Boračke organizacije, nastavlja akcije izgradnje kuća boračkoj populaciji. Ove godine planiraju završiti započete projekte medju kojima je pomoći porodici Malidžan.

Društvo