Menu

Get Socialize

Kuglašica Maja Kovačević najbolji sportista opštine Gradiška

22.12.2018 385 7 Nema komentara

Description

Maja Kovačević, kuglašica „Kozare“ i standardni član reprezentacije Bosne i Hercegovine, proglašena je najboljim sportistom opštine Gradiška za 2018. godinu.

„Nagrada znači  puno. To je kruna mog dugogodišnjeg rada. Prošle godine sam bila trećeplasirani sportista opštine Gradiška, a ove godine sam vjerovatno svojim radom i osvajanjem brojnih nagrada zaslužila ovu titulu. Planiram nastaviti u ovom ili još boljem tempu što se tiče kuglanja“, rekla je Maja Kovačević.

Prema odluci žirija, najbolja sportska ekipa je Fudbalski klub „Jedinstvo“ iz Žeravice, dok je kapiten ovog kluba, Ognjen Škorić, drugoplasirani sportista godine.

„Ovo priznanje znači puno meni i ekipi, i samo je pokazatelj da smo imali dobru sezonu. Mislim da ćemo u sljedećoj godini nastaviti još bolje, da ćemo ostvariti cilj – ući u Prvu ligu Republike Srpske“, izjavio je Ognjen Škorić.

Trećeplasirani sportista godine je Mirjana Švraka, član Ženskog odbojkaškog kluba „Kozara“.

Pokrovitelj 26-og izbora sportiste opštine Gradiška za 2018. godinu je načelnik opštine, Zoran Adžić, koji je naveo da lokalna uprava nastoji da svake godine sve više podržava razvoj gradiškog sporta: „Sa druge strane, uz pomoć društveno-odgovornih kompanija, izgradili smo niz dječijih igrališta. Trudićemo se i dalje da svi afirmišemo sport na prostoru opštine Gradiška, da uključimo što više mladih talenata. Još jednom, hvala mladim ljudima i sportskim radnicima, koji se trude da postižu vrhunske rezultate i na taj način promovišu gradišku opštinu.“

Priznanja i nagrade za najbolje u gradiškom sportu dodijeljene su Momiru Brajiću za najboljeg sportskog radnika, Darku Sandiću za najboljeg trenera. Tea Kovačević i Srđan Beuk su najperspektivniji sportisti gradiške opštine. Najboljim sportistom u konkurenciji lica sa invaliditetom proglašen je Đorđe Vidović.

Specijalno priznanje Organizacionog odbora manifestacije dodijeljeno je Bobani Kozić, za predstavljanje Gradiške u međunarodnom paraolimpijskom sportu.

Društvo