Menu

Get Socialize

Kvalitetna promocija ključna za razvoj turizma u Gradišci

01.10.2020 754 41 Nema komentara

Description

Razvojna agencija Gradiška realizuje MEG projekat pod nazivom „Jačanje konkurentnosti lokalnih preduzetnika Gradiške“, namijenjen prvenstveno preduzetnicima iz oblasti turizma i onih koji su usko vezani za ovu oblast. U ovkiru pomenutog projekta predstavljen je promotivni film, te mobilne aplikacije i prigodni stikeri koji  promovišu turističku ponudu grada Gradiška.

Na području Gradiške vidljiv je razvoj preduzetništva u oblasti turizma. „Opredjeljenje Gradske uprave je da putem Razvojne agencije obezbijedi podršku jačanju postojećih turističkih kapaciteta i razvoju turističke ponude na području grada“, ističe gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, pojašnjavajući da se ta podrška ogleda u pomoći da se preduzetnici osposobe za pisanje projekata i apliciranje prema organizacijama koje podržavaju razvoj turističkih sadržaja. „Smisao je da u već  postojećim turističkim sadržajima imamo kapacitete za smještaj i prenoćište turista, te ponudimo mogućnost za obilazak destinacija na širem području“, dodaje gradonačelnik Adžić.

„Filmom smo željeli prikazati čime Gradiška raspolaže, a izradom mobilnih aplikacija na što kvalitetniji način predstaviti turističku djelatnost na području grada“, ističe Miloš Vujinić, direktor Turističke organizacije Gradiška.

Projekat, čija je vrijednost oko 30 000 KM, najvećim dijelom je finansiran od strane UNDP-a, uz podršku sredstava iz gradskog i budžeta Razvojne agencije. Osim promocije turističkih potencijala, projektom je obuhvaćeno i osposbljavanje lokalnih privrednika za promociju vlastitih djelatnosti, ali i  jačanje ljudskih kapaciteta Razvojne agencije Gradiške.

„Obavili smo obuku za deset preduzetnika iz oblasti digitalnog marketinga i sedam radnika zaposlenih u Razvojnoj agenciji, iz oblasti finansijskog upravljanja i izrade biznis planova. U narednom periodu, sredstva iz ovog projekta ćemo usmjeriti na jačanje kapaciteta Razvojne agencije Gradiška, dodaje Duško Malešević, koordinator projekta.

Na području grada završena je prva faza postavljanja turističke signalizacije. U Tursitičkoj organizaciji ističu da će, kroz naredne projekte, turističku signalizaciju nastojati obezbijediti na cijeloj teritoriji grada Gradiška.

Uncategorized