Menu

Get Socialize

Laminčani u molitvi i veselju dočekali pravoslavnu Novu godinu

14.01.2019 794 8 Nema komentara

Description

U veselju, uz pjesmu, igru i druženje mještani Laminaca dočekali su pravoslavnu Novu godinu.

Tačno pola sata prije ponoći, u hramu Svetog proroka Ilije služen je moleban za srećnu i blagoslovenu novu godinu.

„Večeras je sabornost izražena u ovom našem hramu i da Bog da da tako bude tokom čitave godine. Iskoristio bih ovu priliku da svim pravoslavcima, koji novu godinu dočekuju po julijanskom kalendaru, čestitam i poželim srećnu i blagoslovenu nastupajuću 2019. godinu. Da sve one želje koje su razumne budu ispunjene… da budu prije svega živi i zdravi, da bude mir u čitavom svijetu… da ljubav Hristova i bratska vlada među svima“, rekao je Branislav Vidačković, paroh laminački.

„Ovo je deseta godina kako ovdje u Mjesnoj zajednici Laminci organizujemo doček pravoslavne Nove godine. Nekako se to sve poklopilo sa dolaskom novog paroha Branislava Vidačkovića, a neposredno prije toga izabran je i Savjet mjesne zajednice, sastavljen od relativno mladih ljudi. Dakle, ljudi koji su spremni na inicijativu, na nešto novo. Svi su se uključili i rado odazvali“, naveo je Jadranko Stupar.

Doček pravoslavne Nove godine i malog Božića u Lamincima postao je tradicija i Laminčani, mladi i stari, kažu da će je nastaviti jer se tu najbolje osjećaju među svojim prijateljima, rodbinom i komšijama.

Kada je otkucala ponoć, pravoslavna Nova godina dočekana je uz vatromet, nakon čega je veselje nastavljeno.

Društvo