Menu

Get Socialize

Lazar Malbašić prva rođena beba u ovoj godini

04.01.2021 982 74 Nema komentara

Description

Slađana Malbašić iz Vrbaške rodila je dječaka Lazara, prvorođenu bebu u gradiškom porodilištu u 2021. godini. Dječak je rođen 1. januara, 40 minuta iza ponoći.

„Ovo je moja prva beba, porod je protekao bez problema prirodnim putem. Zahvalila bi se svima koji su pomogli posebno doktoru Pejiću i cijelom timu gradiške Bolnice“ kaže Slađana.

Prvorođenu bebu u Gradišci posjetili su predstavnici Gradske uprave, te su darivali Lazara Malbašića i poželjeli mu srećno i bezbrižno djetinjstvo.

„Grad Gradiška u 2021. godini izdvojiće oko 100 000 KM za podršku pronatalitetnoj politici, što je značajno veće izdvajanje u odnosu na  prošlu godinu.To je prvenstveno poklon čestitka svim rođenim bebama u gradiškoj bolnici, zatim sufinansiranje vantjelesne oplodnje i podrška Udruženju sa četvoro i više djece“ kaže Goran Subotić, v.d načelnika Službe gradonačelnika Gradiška.

U gradiškom porodilištu kažu da je u 2020. godini rođeno 55 beba više u odnosu na 2019. godinu.

Doktor Dušan Vukota, specijalista ginekologije i akušerstva, ističe da je u ovoj godini od prvog januara do danas u gradiškom porodilištu rođeno sedam beba.

Uncategorized