Menu

Get Socialize

“Ljubičasti novembar” posvećen prijevremeno rođenim bebama

06.11.2018 554 14 Nema komentara

Description

Novembar je mjesec koji je posvećen prijevremeno rođenim beba, te je simbolično i nazvan „ljubičasti novembar“. O aktivnostima koje se realizuju u toku ovog mjeseca razgovarali smo sa Dankom Mirjanić, predsjednikom Udruženja „Mrvice“ koje okuplja roditelje prijevremeno rođene djece.

Ona kaže da treću godinu obilježavaju „ljubičasti novembar“ koji je posvećen podizanju svijesti o prijevremenom rođenju. „Novembar je izabran, jer se 17-tog obilježava Svjetski dan prijevremeno rođene djece.Mi nastojimo da tokom čitave godine imamo aktivnosti,ali je najveći akcenat stavljen tokom novembra.Prvog novembra održano je humanitarno veče zadovoljni smo sa odzivom i podrškom. Od prvog je aktiviran i humanitarni broj koji će se moći pozvati tokom čitavog novembra 1415 i time se može donirati 1 KM za nabavku potrebnih stvari koje smo planirali. Ove godine smo stavili akcenat na nabvku toplih krevetića. Glavni dan je 17-tog novembra kada će u Dječijem pozorištu RS biti izvedena predstava posvećena baš našim mrvicama, te će biti organizovana i izložba naših mrvica od momenta njihovog rođenja do odrastanja” kaže Danka Mirjanić, predsjednik Udruženja “Mrvice”.

Podsjećamo da pozivom na broj 1415 možete učestvovati u kampanji za „Topli zagrljaj“ i donirati 1 KM za kupovinu toplih krevetića klinikma širom RS.

Društvo