Menu

Get Socialize

Malešević i Adžić u Srednjoj stručnoj i tehničkoj školi

25.01.2018 694 25 Nema komentara

Description

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević i načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić obišli su kabinete za praktičnu nastavu i nedavno renoviranu fiskulturnu salu Srednje stručne i tehničke škole u Gradišci.Sredstva za ove radove obezbijeđena su zahvaljujući lokalnoj upravi i resornom ministarstvu. „Prije nekoliko dana završeno je ronoviranje, postavljena je LED rasvjeta i savremena podloga, krečenje, te je postavljena mreža da učenici obavljaju časove gimnastike. Ukupno je to koštalo 51 hiljadu KM” kaže Darko Golić, direktor Srednje stručne i tehničke škole Gradiška.

„Opremljena su dva kabineta, za potrebe medicinskih tehničara i frizera. Kompletno je obnovljena fiskulturna sala. Stvoreni su uslovi za aktivnosti đaka, ali i sportskih klubova koji ovu salu koriste za treninge i utakmice”, rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

„Ova škola dobar je pokazatelj da se zajedničkom saradnjom opštine, škola i ministarstva može uraditi dosta toga“ kaže ministar Malešević. On smatra da će se donošenjem novog zakona o srednjem obrazovanju stanje u ovoj oblasti poboljšati.“ Bez saradnje škola i privrede nema zanimanja koja su potrebna privredi. Moramo polako prestati da brinemo samo o tome da li će nastavnici imati punu normu časova i da li će neko eventualno ostati bez posla. Moramo razmišljati o učenicima, mladim generacijama, i za njih stvarati bolje uslove”, naglasio je Malešević.

Resorno ministarstvo će zajedno sa opštinom Gradiška u toku ove godine realizovati slične projekte čiji je cilj stvaranja boljih uslova za rad u školama.

Društvo