Menu

Get Socialize

Mališani iz vrtića upoznali načelnika Gradiške sa dječijim pravima

02.10.2018 798 10 Nema komentara

Description

U prvoj sedmici oktobra djeca proslavljaju svoju nedjelju. Dječija nedjelja ima za cilj promociju prava najmlađih. Mališani iz vrtića „Leptirić“ u Novoj Topoli sa svojim pravima upoznali su načelnika opštine Gradiška Zorana Adžića, koji im je došao u posjetu.

Mališani su Adžića naučili dječijim pjesmicama, a u vrtiću je izabran i mali načelnik opštine, koji će svoju dužnost vršiti do kraja obilježavanja Nedjelje djeteta.

Po završetku druženja došlo je do razmjene poklona. Od Lokalne uprave vrtić u Novoj Topoli dobio je televizor.

„Došli smo da posjetimo djecu i da vidimo u kakvim uslovima borave. Mogu reći da su sva tri vrtića na području Gradiške dobro opremljena. Radimo projektnu dokumentaciju za vrtić u Brestovčini, jer na tom području ima dosta mališana. Donijeli smo djeci televizor da mogu gledati crtiće“, rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Nedjelja djeteta obilježava se u sva tri vrtića PU „Lepa Radić“ različitim aktivnostima. Djeca posebno tokom ove sedmice uče o svojim pravima, ali i obavezama.

„Sve se svodi na to da djeca žele da se igraju. Mi ih kroz različite aktivnosti učimo šta znači pojam prava. Njima je to uglavnom pravo na igru, koje trebamo da im obezbijedimo, a učenje ide uz to“, rekla je vaspitač Valentina Milačić.

U vrtiću u Novoj Topoli boravi 72 djece, dok u sva tri vrtića PU „Lepa Radić“  Gradiška ima ukupno 360 djece.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!