Menu

Get Socialize

Mališani se družili sa policijom

28.03.2018 992 19 Nema komentara

Description

Policijska uprava Gradiška organizovala je „Dan otvorenih vrata“ za učenike osnovnih škola sa područja opštine. Manifestacija je upriličena povodom Dana policije, 4. aprila.

Mališani su se upoznali sa radom policijskih službenika, a predstavljena im je i oprema koju policajci koriste pri obavljanju redovnih poslova i zadataka.

„Pozvali smo djecu i ostale građane da se družimo, da im pokažemo našu opremu, tehniku, i naoružanje kojim raspolažemo. Po prvi put smo organizovali i pokaznu vježbu u kojoj policajci lišavaju slobode dva lica. Pokazali smo djeci i nekoliko borilačkih vještina“, rekao je Dejan Trifković, načelnik Odjeljenja policije.

Povodom obilježavanja Dana policije, PU Gradiška, pored ove, organizovala je i druge aktivnosti. Pripadnici policije u vaspitno-obrazovnim ustanovama održali su predavanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, te o vršnjačkom nasilju, maloljetničkoj delikvenciji i zloupotrebi opojnih droga.

Narednih dana policajci će darivati krv u Službi za transfuziju u Gradišci, a 4. aprila biće služen parastos policijskim službenicima koji su stradali u proteklom ratu.

Društvo