Menu

Get Socialize

Mantili i maske za gimnazijalce

06.11.2020 3293 30 Nema komentara

Description

Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška donirala je gradiškoj Gimnaziji 100 maski i 10 mantila. Mantile će učenici koristiti u kabinetima hemije i fizike,  prilikom rada uglavnom na laboratorijskim vježbama.

„Maske će biti podijeljene učenicima volonterima kao i radnicima škole. Posebno se radujemo mantilima, to je poseban doživljaj za učenike“ rekla je  Snežana Kočić, direktor Gimnazije Gradiška.

Sekcija prve pomoći i omladine Crvenog krsta koju vodi profesorica Miena Šmitran ima oko 40 članova, učenika Gimnazije, koji učestvuju u mnogim aktivnostima.

Milena Šmitran kaže da je ova školska godina neobična štpo se tiče rada, jer sve aktivnosti što se tiče prve pomoći se odvijaju on line.

Sve aktivnosti učenici Gimnazije obavljaju prema uputstvima Crvenog krsta čiji su predstavnici veoma zadovoljni dosadašnjom saradnjom i radom omladine.

„Saradnja je dugogodišnja i uspješna je. Drago nam je što se možemo obratiti za pomoć kada nam treba“ rekao je Borko Dević, sekretar GO Crvenog krsta Gradiška.

Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška planira sa učenicima obilježiti Dan volontera, Nedjelju solidarnosti, a sljedeće sedmice sa punoljetnim srednjoškolcima organizovaće tradicionalnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Uncategorized