Menu

Get Socialize

Martin Ocepek i Amela Trožić su nova pobjednička imena Gradiškog polumaratona

06.04.2019 848 36 Nema komentara

Description

Gradiški polumaraton, treći po redu, dobio je nova pobjednička imena. Kroz cilj, nakon 21 kilometra, prvi su dotrčali Martin Ocepek iz Domžala i Amela Trožić iz Sarajeva.

„Trka je bila dobra, staza je ravna i brza, što je odlično. Srećan sam što sam pobijedio“, rekao je Ocepek.

„Ovo je moj drugi polumaraton u Gradišci. Prošle godine sam bila trećeplasirana, a sada sam evo prva što mi je izuzetno drago. Volim doći u Gradišku, jer je staza divna i može se ostvariti dobar lični rezultat. Preporučila bih svakom da dođe ovdje“, ispričala je Trožićeva.

Pored ove, organizovane su trke na 1 km za djecu, te trke na 5 i 10 km. Pobjednici trke na 10 km su Antonija Demartini i Goran Ugrčić. Ugrčić je naveo da je prvi put trčao u Gradišci: „Svaka čast na organizaciji, odlična je. Zadovoljan sam sa svojim rezultatom.“

Ovogodišnji polumaraton, za čiju odličnu organizaciju zasluge idu Atletsko-rekreativnom klubu Gradiška, okupio je 150 djece i 320 učesnika.

„Ove godine imamo i nova imena, a njih je najviše iz Velike Britanije, Čilea, Slovenije. Staze na 10 i 21 kilometar smo certifikovali. Ravne su i idealne za lične rekorde“, objasnio je Dejan Jakeljić, direktor Gradiškog polumaratona.

Gradska uprava podržava rad Atletsko-rekreativnog kluba Gradiška i od ove godine uvršten je u budžet kroz redovno finansiranje, rekao je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, Davor Glišić: „Sportska manifestacija poput ove je trebala našem gradu s obzirom na to da Gradiška broji više od 80 registrovanih sportskih organizacija.“

Organizatori su za sve učesnike obezbijedili medalje, dok su oni najbolji nagrađeni i peharima.

Sport