Menu

Get Socialize

Maturanti gradiške Gimnazije svečano se oprostili od srednje škole

01.06.2019 1158 33 Nema komentara

Description

82 maturanta gradiške Gimnazije oprostila su se sa svojim srednjoškolskim danima… Iza sebe ostavljaju lijepe uspomene na drugare, profesore, druženja i poneke nestašluke. Kažu da su im emocije pomiješane, i srećni su i tužni, a četiri godine u Gimnaziji proletjele su za čas.

„Drago mi je što završavamo srednju školu i otvaramo neke nove puteve. Ujedno mi je teško… Bili smo zajedno četiri godine, družili smo se, provodili vrijeme zajedno svaki dan. Prvi dan u Gimnaziji je bio napet i težak. Nismo se poznavali, svako je došao iz neke druge škole. Ali, vremenom smo se upoznali i zbližili, postali smo pravi drugari. Vjerujem da ćemo se nastaviti družiti i njegovati naše prijateljstvo. Dalje planiram da upišem bezbjednosne nauke u Banjaluci“, ispričala je Jelena Škrbić.

Ovoga puta gimnazijalci su se dičili svojom mladošću i ljepotom. Međutim, tokom školovanja dičili su se mnogim talentima. Gimnazijalci su članovi horova, kulturno-umjetničkih društava, Crvenog krsta. Sa ponosom su predstavljali svoju školu na brojnim takmičenjima.

„Maturanti su izuzetno dobri. Njihova prosječna ocijena je 4, što govori da su jako dobri učenici. Ističu se 22 odlična učenika, od kojih je 16 učenika sve četiri godine prošlo odličnim uspjehom i primjernim vladanjem. Od tih 16, izdvaja se pet najboljih koji su nosioci Vukove diplome. Nastavničko vijeće i komisija koja je radila na izboru učenika generacije odabrala je najboljeg, a to je Miloš Marjanović“, navela je Snežana Kočić, v.d. direktora Gimnazije Gradiška.

„Osjećam se divno. Nisam očekivao, jer u mojoj generaciji ima dosta dobrih učenika. Znači mi ovo priznanje mnogo, jer je dokaz da se cijeni sve ono što sam radio u ovoj školi. Bavio sam se debatama, kuglanjem, matematikom, fizikom i drago mi je što je sve to uzeto u obzir i prigodno nagrađeno. Smatram da treba raditi ono što se voli, jer tada se više i trudimo. Moj savjet drugim učenicima je da rade šta žele i budu u tome najbolji“, rekao je Miloš Marjanović, učenik generacije.

Uz svečanu prozivku, 58. generaciju maturanata Gimnazije ispratili su roditelji, rodbina, prijatelji i mnogobrojni sugrađani. Ni kiša nije spriječila maturante da se u radosti oproste od srednje škole… i svečano obilježe prelazak u neko novo, ozbiljnije doba svog života…

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!