Menu

Get Socialize

Maturanti Tehničke škole ispraćeni prigodnim programom

18.05.2018 784 7 Nema komentara

Description

Tehnička škola Gradiška ispratila je još jednu generaciju maturanata. Tradicionalni prigodni program pratili su na ljetnoj pozornici Kulturnog centra brojna rodbina, prijatelji i sugrađani koji su došli da pozdrave reviju mladosti i ljepote. Mladalačkom ljepotom i prelijepim kreacijama plijenili su pažnju mnogih. I dok su ponosno pozirali u svečanim odijelima i haljinama, prisjetili su se svega onog što je krasilo srednjoškolske dane. Kažu da će se rado sjećati eksurzije i svih lijepih trenutaka koji su obilježili dane provede u školskim klupama. Žao im je što se rastaju od svojih drugara.Neki će nastaviti školovanje, a neki će se zaposliti.

I ove godine birao se đak generacije, a ovaj epitet ponio je Drago Šmitran, tehničar računarstva. Cijenjeno školsko priznanje zaslužio je odličnim uspjehom, primjernim vladanjem i uspješnim nastupima na raznim takmičenjima.

Ove godine Tehnička škola ispraća 152 maturanta trećeg i četvrtog stepena stručne spreme i to mašinske tehničare za kompjutersko konstruisanje, trehničare računarstva, mehatronike, tehničare za obradu drveta, zatim automehaničare, varioce, obrađivače metala rezanjem i mehaničare za grejnu i rashadnu tehniku.

Nakon posljednje prozivke profesora i fotografisanja, nasmijani maturanti Tehničke škole krenuli su u šetnju glavnom Vidovdanskom ulicom sve do restorana gdje su do ranih jutarnjih časova slavili završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Društvo