Menu

Get Socialize

Maturanti Tehničke škole ispraćeni prigodnim programom

18.05.2018 1440 17 Nema komentara

Description

Tehnička škola Gradiška ispratila je još jednu generaciju maturanata. Tradicionalni prigodni program pratili su na ljetnoj pozornici Kulturnog centra brojna rodbina, prijatelji i sugrađani koji su došli da pozdrave reviju mladosti i ljepote. Mladalačkom ljepotom i prelijepim kreacijama plijenili su pažnju mnogih. I dok su ponosno pozirali u svečanim odijelima i haljinama, prisjetili su se svega onog što je krasilo srednjoškolske dane. Kažu da će se rado sjećati eksurzije i svih lijepih trenutaka koji su obilježili dane provede u školskim klupama. Žao im je što se rastaju od svojih drugara.Neki će nastaviti školovanje, a neki će se zaposliti.

I ove godine birao se đak generacije, a ovaj epitet ponio je Drago Šmitran, tehničar računarstva. Cijenjeno školsko priznanje zaslužio je odličnim uspjehom, primjernim vladanjem i uspješnim nastupima na raznim takmičenjima.

Ove godine Tehnička škola ispraća 152 maturanta trećeg i četvrtog stepena stručne spreme i to mašinske tehničare za kompjutersko konstruisanje, trehničare računarstva, mehatronike, tehničare za obradu drveta, zatim automehaničare, varioce, obrađivače metala rezanjem i mehaničare za grejnu i rashadnu tehniku.

Nakon posljednje prozivke profesora i fotografisanja, nasmijani maturanti Tehničke škole krenuli su u šetnju glavnom Vidovdanskom ulicom sve do restorana gdje su do ranih jutarnjih časova slavili završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Društvo