Menu

Get Socialize

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga

26.06.2020 901 26 Nema komentara

Description

Kampanjom pod nazivom “Odlučni u suprotstavljanju”, koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Rs, Policijska uprava Gradiška obilježava Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, sa ciljem da se javnost upozori na štetne posljedice koje nastaju konzumiranjem narkotika i adekvatno preventivno djelovanje na suzbijanju zloupotreba droga.

Tokom ove aktivnosti, policijki službenici dijelili su sugrađanima promotivne letke koji sadže osnovne informacije o najčešće upotrebljavanim drogama, njihovom štetnom djelovanju na ljudski organizam, načinima prepoznavanja početnih simptoma kod lica koja konzumiraju drogu, kao i praktične savjete roditeljima o mogućnostima prevazilaženja problema mladih ljudi, žrtava zloupotrebe droga.

“Ponbewkad je teško prepoznati početne simptome, a ponekad roditelji, ne prihvatajući takvu situaciju, to i ne žele, ističe Bojan Mišetić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije PU Gradiška, apelkujući na roditelje da  pomognu oslobi osloboditi se  zavisnosti prije nastajanja trajnih razornih posljedica po zdravlje ličnosti I ukupan položaj osobe koja tek što je zakoračila u život.

U dosadašnjem dijelu godine, policijski službenici podnijeli su 7 izvještaja za počinjenih 10 krivičnih djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i 24 prekršajne prijave. Tom prilikom je oduzeta i određena količina narkotika: oko 2140 gr marihuane, 212 gr amfetamina, 11 stabljika kanabaisa, 2,73 gr kokaina, 51 tableta ekstazija i 15 komada sjemenki kanabisa. U toku je akcija “Plantaža 2020”” kojom se preduzimaju planske aktivnosti na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Mišetić poziva sugrađane da saznanja o zloupotrebama opojnih droga prijave policiji kako bi zajedničkim snagama zaštitili živote mladih.

Uncategorized