Menu

Get Socialize

Međunarodni turnir kuglašica po sedmi put u Gradišci

08.09.2018 1429 34 Nema komentara

Description

Međunarodni turnir za kuglašice po sedmi put je održan u Gradišci. Pored domaćina iz Kuglaškog kluba „Kozara“, učešće su uzele i ekipe iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Iz Kranja u Sloveniji stigle su kuglašice kluba „Triglav“, iz Novog Sada klub „Alimenta“ i iz Zagreba klub „Admiral“.

Prijateljski turnir za kuglašice organizuje se povodom manifestacije „Gradiška jesen“. Cilj turnira je promocija kuglaškog sporta i uspostavljanje sportske, ali i drugih vidova saradnji, kažu u domaćem klubu „Kozara“ iz Gradiške.

„Tradicionalno imamo ekipe iz ove četiri države. Pokušavamo da razvijamo sportsku saradnju tako što idemo u goste jedni drugima. Po prvi put sa nama je ekipa „Triglava“ iz Kranja. Inače, to je nova ekipa naše  bivše kuglašice Tatjane Perišić“, istakao je Darko Lacković, predsjednik Upravnog odbora KK „Kozara“ Gradiška.

Međunarodni turnir kuglašica svečano je otvoren uz pjesmu članica Izvorne pjevačke grupe KUD-a „Kozara“ iz Gornjih Podgradaca.

I ovogodišnji turnir u gradiškoj kuglani podržali su Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i Opština Gradiška. Prve kugle bacili su zamjenik načelnika Gradiške Ognjen Žmirić i predstavnik resornog ministarstva Dragan Vuković.

„Sport nije samo velika sportska scena, već i manje manifestacije, poput ove. Među takmičarima je jako bitno druženje. Ministarstvo je prisustno na ovakvim događajima jer vjerujemo da su značajni za prezentovanje lokalne zajednice, RS i šire“, smatra Vuković.

„Mi moramo istrajati kako bi ovaj turnir ostao tradicija i u narednim godinama. Naša opština se može ponositi sportskim životom, jer imamo preko 70 sportskih organizacija, što je dosta više u odnosu na druge opštine i gradove“, naglasio je Žmirić.

Turniru su prisustvovali i konzul u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci Dragan Protić, te zamjenik gradonačelnika Kranja Boris Vehovac, koji je istakao da je kuglaški turnir dobra prilika za uspostavljanje saradnje između Gradiške i Kranja.

„Zadovoljan sam što smo upostavili kontakt sa ekipom iz Gradiške. Nadamo se da ćemo kao grad uspostaviti dobru saradnju sa opštinom Gradiška“, kazao je Vehovec.

Međunarodni turnir za kuglašice učesnicama je dobra priprema za predstojeće prvenstvo.  KK „Kozara“  iz Gradiške će se takmičiti u okviru domaćeg prvenstva, ali se pripremaju i za međunarodno takmičenje gdje nastupaju kao prvaci BiH. Želja im je da se plasiraju u Ligu šampiona.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!