Menu

Get Socialize

Memorijalni šahovski turnir u Krajišniku održan četvrti put

21.10.2017 174 26 Nema komentara

Description

U gradiškoj mjesnoj zajednici Krajišnik odigran je čevrti Memorijalni šahovski turnir u znak sjećanja na poginule borce koji su položili živote za otadžbinu. Na turniru je učestvovalo oko 40 takmičara iz Republike Srpske i BiH.Jedan od učesnika ovog turnira je bio i Dragutin Đurđević koji je u proteklom Odbrambeno otadžbinskom ratu bio komandant Turjačkog bataljona. Kaže da mu je čast što prvi put učestvuje na ovom turniru, jer šah voli da igra. Do sada je na drugim takmičenjima osvajao nagrade.

Turniru je prisustvovao stanovnik ove mjesne zajednice i odbornik u SO Gradiška Marko Šukalo. „Mjesna zajednica Krajišnik je manja ali ima dosta stanovnika. Veoma mi je drago što se održava ovaj turnir koji je značajan za jednu vrstu okupljanja i promocije ovog mjesta“ kaže Šukalo. On je istakao da se ovakvi turnir organizuju da se ne zaborave borci koji su dali život za slobodu otadžbine, za srpski narod i RS.

Prije Memorijalnog turnira u znak sjećanja na 8 boraca koji su poginuli tokom proteklog Odbrambeno  – otadžbinskog rata, u MZ Krajišnik, kod Gradiške, služen je parastos i položeni su vijenci na spomen obilježje u ovom mjestu.

Društvo