Menu

Get Socialize

Milica Sladaković niže uspjeh za uspjehom

19.02.2019 811 14 Nema komentara

Description

Od 1 600 prijavljenih srednjoškolaca, učenica trećeg razreda gradiške Gimnazije, Milica Sladaković, odabrana je da u martu pohađa zimski seminar iz fizike u prestižnoj Istraživačkoj stanici „Petnica“, koja se nalazi u okolini Valjeva u Srbiji.

Školska, opštinska, regionalna takmičenja… iza Milice je mnogo nagrada. Bila je prvak regije u fizici i matematici. Kaže da joj je ovaj seminar nagrada za sav trud i rad.

„Takmičenja su mi mnogo doprinijela u smislu da se obrazujem, ali i da putujem. Na tim putovanjima, saznala sam za „Petnicu“. Odlučila sam da se prijavim iz čiste radoznalosti a i zato što, za nekoga ko je zainteresovan za nauku kao ja, seminar predstavlja otvorena vrata ka svemu što možete zamisliti. Veoma sam srećna zbog toga i očekujem jednu jako dobru naučnu zabavu“, ispričala je uz osmijeh Milica.

Ona kaže da je, pored elektromagnetizma i električne struje, najviše zanima ono što trenutno ne zna a to je oblast moderne fizike, dodavši kako se ljubav prema ovoj nauci rodila u sedmom razredu: „Veliki uticaj na mene imala je nastavnica fizike Ljilja Simić, koja je držala sekciju iz fizike. Na sekcijama smo radili jednostavne, kućne eksperimente koji su pobudili moju maštu i stvorili zainteresovanost za rad.“

Na pripremama za takmičenja sa ovom talentovanom učenicom najviše rade profesori Nedeljka Marijanović i Ranko Radujko. Za nju imaju samo riječi hvale.

„Milica je izuzetan učenik, vangeneracijski. U 10, 15 generacija pojavi se tako neko dijete kao što je ona. Uvijek prednjači u gradivu, razumijevanju“, rekao je Ranko Radujko, profesor fizike u Gimnaziji Gradiška.

U Gimnaziji navode da daroviti učenici najbolje govore o ovoj školskoj ustanovi.

„Gimnazija daje široko i svestrano obrazovanje, ne samo zbog dobrih profesora nego i zbog nastavnih planova i programa koji su sveobuhvatni. Ovakvih učenika je u svakoj generaciji bilo nekoliko“, navela je Slobodanka Gajić, pomoćnik direktora Gimnazije Gradiška.

Milica je ovom prilikom izrazila zahvalnost Opštini Gradiška na finansijskoj podršci za odlazak na zimski seminar.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!