Menu

Get Socialize

„Mrvice“ obilježile Dan prijevremeno rođene djece

18.11.2020 1113 36 Nema komentara

Description
Puštanjem ljubičastih balona ispred zgrade Gradske uprave koja je kao i Arena, te fontana na Senjaku simbolično bila obasjana ljubičastom bojom, u Gradišci je obilježen Međunarodni dana prijevremeno rođene djece.
Dio ovih aktivnosti bila je Mirjana Bejlovuka, majka prijevremeno rođene djevojčice Sofije.
„Ona je rođena prošle godine prvog novembra, rođena je u 34 nedjelji trudnoće i imala je 2 kilograma i 600 grama. Iako je za razliku od mnogih prijevremeno rođenih beba imala dovoljno kilograma, u jednom trenutno se situacija zakomplikovala tako da je to sve bilo stresno. Da to prevaziđem dosta mi je pomoglo Udruženje i mnogo mi znači što postoji“ kaže Mirjana Bjelovuk, majka prijevremeno rođene bebe.

Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice” već četvrtu godinu obilježava 17. novembar Dan prijevremeno rođene djece.Cilj je da se prikupe sredstva za donacije medicinske opreme nekom od kliničkih centara.

“Do sada je to uvijek bila Banja Luka koju nismo ni sada zaboravili, te smo im dostavili određenu donaciju maske i druge poklone. Ove godine smo bolnici u Foči donirali tri aparata zavisno da li ćemo prikupiti dovljno sredstava. Akcija traje kroz prodaju slikovnice, a I svi zainteresovani mogu uplatiti novac na naš račun” kaže Danka Mirjanić, član Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece “Mrvice” RS.

Gradska uprava Gradiška već treću godinu podržava Udruženje “Mrvice” i njeni predstavnici prisustvuju obilježavanju Dana prijevremeno rođene djece.

“Obilježavanje je veoma bitno da se skrene pažnja društvene zajednice i svih faktora u društvu na značaj prijevremenog rođenja I teškoće koje porodice prolaze u borbi da od tih malih mrvica postane čovjek” rekla je Dragana Ilić, zamjenik gradonačelnika Gradiške.

Udruženje “Mrvice” od samog osnivanja realizovalo je mnoge aktivnosti, a tako planiraju I dalje da rade.

Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj formirano je u oktobru 2016. godine . “Zvanično imamo registrovano 120 članova,  a u suštini ima ih mnogo više oko 500 porodica koje prati naš rad” rekla je u Gradišci član ovog Udurženja Danka Mirjanić.

Uncategorized