Menu

Get Socialize

Na banjsko liječenje odlazi 19 boraca

03.08.2018 581 14 Nema komentara

Description

Ove godine u aranžmanu Fondacije “Solidarnost”, koja djeluje u okviru Boračke organizacije opštine Gradiška, na desetodnveno banjsko liječenje i rehabilitaciju odlazi 19 boraca. Povodom toga u Kulturnom centru održan je sastanak na kojem su korisnici upoznati sa terminom, načinom i uslovima odlaska.

“Ovo je deseti put kako organizujemo banjsko liječenje. Ove godine je za razliku od prethodne izdvojeno više sredstava pa šaljemo 19 ljudi, a ranije je bilo manje oko 10. Razlog tome je što su boračke kategorije starije I bolesnije,a sve je manje djece poginulih boraca korisnika “Fondacije”” kaže Milovan Gagić, predsjednik Fondacije “Solidarnost”.

Odlazak na banjsko liječenje mnogo će značiti Đurađu Račiću iz Turjaka borcu prve kategorije. Kaže da mu je ovo prvi put da preko Boračke organizacije odlazi u banju i da mu to mnogo znači, jer je srčani bolesnik.

Ove godine je prvi put sastanku komisije, koja je dodjeljivala ovu vrstu pomoći, prisustvoavo ljekar koji je pomagao prilikom odabira boraca kojima je neophodno banjsko liječenje.

U banjama Mliječanica i Vrućica jedna grupa pripadnika boračke kategorije boraviće od 21. do 31. Avgusta, a druga od 4. do 14.septembra.

Društvo