Menu

Get Socialize

Na likovnoj koloniji u Gradišci stvara 11 umjetnika

30.08.2018 311 12 Nema komentara

Description

Na likovnoj koloniji u Gradišci, koja se održava na jezeru u Lamincima, ove godine učestvuje 11 umjetnika iz Banja Luke, Prijedora, Gradiške i Bihaća. Među njima su Ljubo Marković iz Gradiški i Emina Handžić iz Bihaća koja prvi put učestvuje na ovoj koloniji.

Slikari su se na jezeru okupili u subotu 25. avgusta i već su u nedjelju, uprkos lošim vremenskim prilikama, počeli sa radom Oni bi trebali da do 31. avgusta urade najmanje dvije slike. Sva ta djela biće smještena u fundusu kolonije.

„Mi upravo želimo da osposobimo depo i utvrdimo stvarni broj umjetničkih djela. Angažovan je istoričar umjetnosti Siniša Vidaković, koji će kataloški obraditi sve slike, odrediti koje ostaju u zbirci, a koje na raspolaganju opštini Gradiška, Kulturnom centru i Zavičajnom muzeju“ kaže Milovan Čikić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika opštine Gradiška.

Likovnu koloniju posjetio je načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić.

“Ova šesnaesta likovna kolonija organizuje se u sklopu “Gradiškog ljeta” u prelijepom ambijentu. Opština Gradiška podržava ovu manifestaciju i rad umjetnika” rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška

Koloniju su i ove godine organizovali Udruženja likovnih umjetnika uz podršku Kulturnog centra i Zavičajnog muzeja i uz pokroviteljstvo opštine Gradiška.

Društvo