Menu

Get Socialize

Na Međunarodnom literarnom konkursu nagrađena učenica Tehničke škole

25.12.2020 714 61 Nema komentara

Description

Učenica Tehničke škole u Gradišci Tamara Banjac ostvarila je vrlo značajan uspjeh na Međunarodnom literarnom konkursu za učenike koji organizuje Ogranak Vukove zadužbine u Čačku. Tamarin rad je na ovom konkursu pod nazivom „Mladi čuvari srpske narodne kulture 2020.“zauzeo vrlo visoko, 3. mjesto, ako se ima u vidu da je na konkurs pristiglo više od 130 radova iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske i Italije.

„Svi su zadovojni plasmanom koji sam ostvarila i ponosna sam što na ovakav način mogu predstaviti svoju školu i Gradišku“, kaže Tamara. Njen mentor, Svjetlana Vidović, profesor srpskog jezika i književnosti u Tehničkoj školi, ne krije radost, ali i ponos što je njena učenica vrlo uspješno predstavila i sebe i školu van granica RS. „Ovo je izvanredan uspjeh, jer smo prvi put učestvovali na ovom konkursu, a i specifičan iz razloga što su učenici ove škole više okrenuti strukama: mašinstvu, šumarstvu, elektrotehnici i drugim“, naglašava prof. Vidović i dodaje da u školi ima mnogo učenika talentovanih za pisanje poezije i proznih radova.

Nagrađena Tamara Banjac je zapaženo drugo mjesto osovjila i na ovogodišnjem konkursu „Gradiško proljeće“, koje je organizovao Kulturni centar. Ipak, ova učenica ne krije da je njena ljubav mašinstvo i da će svoje potencijale prevashodno usmjeravati u tom pravcu. U Tehničkoj školi je tokom ove školske godine profesor Svjetlana Vidpvić pokrenula literarnu sekciju u kojoj učenici, kroz pisanu riječ, imaju priliku izraziti sebe i svoj odnos prema svijetu.

Uncategorized