Menu

Get Socialize

Na Zdravomedu se predstavilo 25 izlagača

20.10.2017 148 28 Nema komentara

Description

U Gradišci je po trinaesti put, upriličena privredno-turistička manifestacija „Zdravomed 2017“ na kojoj je učešće uzelo 25 izlagača iz Gradiške i drugih opština. Uprkos teškoj godini, koja zbog suše i uticaja niskih temperatura nije bila povoljna, pčelari su izložili ovogdišnji med i druge pčelinje proizvode.

Zbog loše godine i slabijeg prinos pčelari su bili prinuđeni da povećaju cijenu meda za 15 do 20 posto. Cijena meda sada iznosi oko 15 KM.

Osim meda na ovogodišnjoj manifestaciji  mogli su se pronaći i proizvodi od drenjka koje je prvi put u Gradišci izložila Vesna Rodić iz Drvara.

Podršku ljudima koji se bave proizvodnjom zdrave hrane pruža opština Gradiška. „Med je moguće izvoziti u EU što je prednost proizvodnje.Ovo je zaista bitan proizvod koji je važan za zdravlje ljudi. Mislim da ćemo iduće godine organizovati u ljepšem ambijentu“ rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Privredno-turističku manifestaciju „Zdravomed 2017“ koja će trajati tri dana posjetili su mališani JPU „Lepa Radić“ i učenici gradiških osnovnih škola.

Društvo