Menu

Get Socialize

Na “Zdravomedu” u Gradišci oko 20 izlagača

18.10.2018 704 9 Nema komentara

Description

U Gradišci je po četrnaesti put, u organizaciji Udruženja pčelara „Amorfa“, Turističke organizacije i Opštine Gradiška, upriličena privredno-turistička manifestacija „Zdravomed 2018“. U glavnoj Vidovdanskoj ulici pčelari iz Gradiške i drugih opština izložili su med i druge pčelinje proizvode.

Porodica Trninić iz Nove Topole, proizvodnjom meda i drugih proizvoda bavi se dvadesetak godina. Na Zdravomedu su izložili med, matičnu mliječ, propolis, polenov prah i druge proizvode. Kažu da je godina na početku bila dobra,ali se kasnije vrijeme promjenilo pa su druge sorte meda malo podbacile.

I ove godine posjetioci Zdravomedu mogli su probati i kupiti med sa Ozrena. Oni su izložili matičnu mliječ, rakije na bazi meda, sušeno voće u medu, propolis kapi.

Dugodišnje iskustvo u pčelarstvu ima Marinko Bjelovuk iz Gradiške koji je ove godine u odnosu na prethodne imao proscječan prinos.

Ovom prilikom predstavnici Opštine i Turističke organizacije su istakli su da Gradiška ima izvaredne uslove za razvoj pčelarstva i radi na promociji meda i pčelinji proizvoda, jer je med jedan od rijetkih proizvoda koji se može izvoziti u Evropsku uniju.

Sajam meda, koji će trajati do subote, 20. oktobra, organizovano su posjetili mališani iz JPU „Lepa Radić“.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!