Menu

Get Socialize

Načelnik Gradiške darivao prvu bebu u 2018. godini

03.01.2018 1664 51 Nema komentara

Description

Helena Nježić, koja je na svijet došla 1. januara, u 10 h, prva je beba rođena u gradiškoj Bolnici u 2018. godini. Načelnik opštine Zoran Adžić tradicionalno je posjetio porodilište i darovao prvu bebu. Maloj Heleni i njenim roditeljima uputio je najljepše želje.

Djevojčica je rođena na carski rez, i prva je beba u porodici Nježić, nastanjenoj u selu Prijebljezi kod Srpca.

„Dobro se osjećam i polaskana sam što nas je načelnik posjetio i darovao Helenu. Porodila sam se na carski rez i oporavljam se“, rekla je porodilja Anđela Nježić.

„Majka Anđela je rodila pravog malog anđela. Svi moramo da vodimo računa o pronatalitetnoj politici, kako bi bilo što više beba u opštini. U prošloj godini u gradiškoj Bolnici je rođeno 537 beba, od čega je 268 sa područja naše opštine. To je za oko 5% manje nego u 2016. godini. Mi iz lokalne uprave u ovoj godini  iz budžeta ćemo izdvojiti 50% više sredstava za podršku vještačkoj oplodnji. Poklon za novorođenčad smo povećali sa 100 na 150 maraka. Podržavamo i višečlane porodice i za ovu svrhu predviđena su izdvajanja od 180 000 KM“, naglasio je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Prvi čovjek Gradiške istakao je da lokalna i republička vlast različitim mjerama pronatalitetne politike i ubuduće trebaju davati stimulans za povećanje nataliteta na ovim prostorima. To je jedini način da RS opstane i razvija se u narednim godinama, poručio je Adžić.

Društvo