Menu

Get Socialize

Načelnik Gradiške ugostio članove Svjetske autistične organizacije iz Njemačke

18.05.2018 511 15 Nema komentara

Description

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić upriličio je prijem za članove Svjetske autistične organizacije iz Njemačke. Specijalista pedijatrije dr Brigita Eser i farmaceut iz oblasti autističnog spektra profesor Barnd Eser ovih dana vrše specijalističke preglede djece sa autizmom sa područja Gradiške, a održaće i seminar na temu najvećih svjetskih dostignuća iz oblasti autizma. Navedene aktivnosti organizovalo je gradiško Udruženje roditelja djece sa autizmom „Duga“. Dolazak stručnjaka iz Njemačke inicirala je Oksana Saček, rodom iz Gradiške, koja već duže vrijeme živi u Njemačkoj.

„Volim Gradišku i aktivno pratim i podstičem rad Udruženja „Duga“. Zamolila sam Eserove da dođu ovamo. Mi smo veoma zadovoljni onim što smo vidjeli, ovdje rade vrhunski stručnjaci. Sa našim savjetima pokušaćemo da olakšamo život djece“, istakla je Oksana Saček.

Dolazak članova Svjetske autistične organizacije iz Njemačke je od izuzetnog značaja za mališane iz Gradiške koji boluju od autizma, naglasio je načelnik opštine Zoran Adžić.

„Ovo je odlična prilika da čujemo na koje načine možemo pomoći djeci. Savjeti će mnogo koristiti članovima Udruženja „Duga“. Od srca se zahvaljujem ovim stručnjacima što su odvojili svoje vrijeme, a gospođi Oksani što ih je dovela“, rekao je Adžić.

Načelnik Adžić je podsjetio da Opština Gradiška izdvajanjem sredstava iz Budžeta podržava rad gradiškog Udruženja „Duga“. Dodaje da je u toku razmatranje mogućnosti formiranja posebnih prostorija u kojima bi djeca sa autizmom imala kompletan tretman.

Nakon što završe preglede djece, stručnjaci iz Njemačke u narednom periuodu sačiniće izvještaj, te obavijestiti Udruženje „Duga“.

„Firma gospodina Esera potom će donirati lijekove koji će pomoći da se život ove djece olakša i poboljša“, naglasila je Oksana Saček.

Stručni seminar na temu najvećih svjetskih dostignuća iz oblasti autizma  članovi Svjetske autistične organizacije iz Njemačke održaće u subotu, 19. maja, u amfiteatru gradiške Bolnice. Učešće na seminaru uzeće i ljekari iz Beograda.

Društvo