Menu

Get Socialize

Nagrađeni najbolji literarni radovi konkursa “Proljeće u našem kraju”

28.05.2019 1560 17 Nema komentara

Description

Na literarnom susretu „Proljeće u našem kraju“, koji je i ove godine organizovala Narodna biblioteka Gradiška, dodijeljene su nagrade učenicima gradiških osnovnih škola, koji su učestvovali na istoimenom konkursu. Nagrađena su po tri najbolja rada iz poezije i proze, u kategorijama učenika od 2. do 5. i od 6. do 9 razreda.

U starijoj uzrasnoj kategoriji stihovi u vlasništvu Pavla Popovića, učenika šestog razreda OŠ “Vasa Čubrilović”,  proglašeni su najboljim. Što se tiče proze prvo mjesto je zauzela učenica osmog razreda OŠ “Danilo Borković”, Mihaela Golić.

“Pisala sam o tome šta se sve mijenja kada dođe proljeće i kako utiče na živi svijet. Nisam ranije osvojila nagradu i veoma mi je drago zbog ove”, ispričala je Mihaela.

U mlađoj uzrasnoj kategoriji, od 2. do 5, razreda prozni rad Sergeja Šinika, učenika trećeg razreda OŠ “Mladen Stojanović” iz Gornjih Podgradaca, osvojio je prvu nagradu, dok je za ispisane stihove o proljeću najboljim proglašen rad Aleksandre Lukić, učenice petog razreda područne osnovne škole u Vrbaškoj.

“U svom radu sam pisao o proljeću. Osvojio sam prvo mjesto i baš mi je drago”, rekao je Sergej.

“Osvojila sam prvo mjesto za pjesmicu o proljeću, u kojoj sam opisala cvrkut ptica, šarenilo cvijeća”, navela je Aleksandra.

Na ovaj literarni konkurs, koji je trajao više od mjesec dana, pristigla su 22 prozna i 32 poetska rada.

“Veoma sam zadovoljna odzivom učenika. Prvenstveno, cilj nam je da oni dolaze u biblioteku, zatim da pišu. Pored ostalih poklona koje im uručimo, dobiju i članske karte”, izjavila je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

Nagrađeni učenici dobili su knjige, školski pribor, zahvalnice i biltene Narodne biblioteke, u kojima su objavljeni najbolji i odabrani radovi literarnog konkursa “Proljeće u našem kraju”.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!