Menu

Get Socialize

Narodna biblioteka Gradiška proglašena najboljom u Republici Srpskoj

03.06.2019 669 17 Nema komentara

Description

Narodna biblioteka Gradiška nagrađena je  poveljom „Đorđe Pejanović“ za najbolju biblioteku u Republici Srpskoj, u 2018. godini. Povelju je uručilo Društvo bibliotekara Republike Srpske u petak, 31.maja, u Višegradu.

„Akcenat je stavljen na to da mi u veoma lošim uslovima izuzetno dobro radimo – od bogatog fonda, velikog broja čitalaca, do brojnih manifestacija koje su u protekloj godini iznosile od 50 do 60, što znači četiri velike manifestacije mjesečno“, navela je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

Pored ovoga, komisiji za dodjelu nagrade je razvijanje bibliotečke djelatnosti na području lokalne zajednice bilo od velike važnosti, kao i očuvanje i bogaćenje fonda knjiga, istakla je Miljkovićeva i dodala da su gotovo sve knjige kataloški obrađene: „Tri biliotekara odlaze na kurs za rad u programu „COBISS“, koji je moderniji i u njemu rade banjalučka i sve biblioteke u Srbiji. U prethodnim godinama smo imali značajne projekte. Jedan je bio od strane Ministarstva civilnih poslova, kada smo dobili sredstva za kupovinu aparata za digitalizaciju bibliotečke građe. Takođe smo prošli na konkursu koji je raspisala njemačka ambasada u BiH i dobili knjige u vrijednosti od 5000 KM.“

Povelja „Đorđe Pejanović“  je najznačajnija nagrada za bibliotekarstvo u Republici Srpskoj i dodjeljuje se na manifestaciji „Višegradske staze“. Manifestacija je utvrđena 1976. godine i posvećena je životu i djelu nobelovca Ive Andrića.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!