Menu

Get Socialize

Nastavak radova na izgradnji sportske dvorane “Servitium”

31.08.2018 407 8 Nema komentara

Description

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić i direktor firme “Niskogradnja” iz Laktaša Ljubo Ćubić potpisali su u Gradišci ugovor za izvođenje radova na energetskoj sanaciji i završetku višenamjenske sportske dvorane „Servitium“

Za završetak dvorane obezbjeđena su sredstva u iznosu od 5,5 miliona KM i radovi bi uskoro trebali početi.

Ljubo Ćubić, direktor firme “Niskogradnja” iz Laktaša rekao je

da će u ponedjeljak, 3. septembra, početi sa formiranjem gradilišta, koje će trajati sedam do deset dana, nakon čega će prvo početi završni radovi na fasadi, zatim elektro, mašinski i keramički radovi.

Načelnik Adžić izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora o završetku višenamjenske sportske dvorane, jer je ona neophodna Gradišci i mladim ljudima sportistima.

„Prethodna lokalna vlast 2012. godine zaustavila je gradnju ovog objekta i ušla u sudski proces sa izvođačem radova, ali je prošle godine postignut dogovor o izlasku iz spora i nastavku radova. Uspjeli smo da refinansiramo kreditne obaveze opštine i obezbijedimo kreditna sredstva za završetak dvorane. Sada imamo vlastita sredstva, a imali smo i razumijevanje Vlade Srpske, koja nam je dodijelila dva miliona KM granta” rekao je Adžić.

Rok za završetak sportske dvorane je 12 mjeseci. Načelnik Adžić vjeruje da će dvorana biti završena prije predviđenog roka i da će je predati mladim građanima, sportistima Gradiške na upotrebu.

Društvo