Menu

Get Socialize

Nastavlja se sa infrastrukturnim opremanjem Agro-zone u Novoj Topoli

05.06.2019 544 8 Nema komentara

Description

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisao je ugovor sa predstavnikom firme „Hidro-kop“ iz Banjaluke, čime se nastavlja sa infrastrukturnim opremanjem Agro-industrijske zone u Novoj Topoli. Ukupan ugovor za infrastrukturno opremanje iznosi 5,5 miliona maraka, a ovime je potpisan ugovor za prvu fazu.

„U ovoj fazi ćemo ove godine investirati 3 miliona maraka u izgradnju novih saobraćajnica, dogradnju kanalizacione mreže, saobraćajne infrastrukture, odnosno za asfaltiranje kostura tih saobraćajnica. Sa realizacijom ovog prvog dijela ugovora Gradiška će imati jednu od najuređenijih zona u regionu. To je naš potencijal, naša šansa za privredni razvoj, za dovođenje novih investitora, otvaranje novih proizvodnih pogona, kao i novih radnih mjesta“, saopštio je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

„Ovaj posao bi trebalo da bude završen do kraja tekuće godine, što će sigurno biti izvršeno, na opšte zadovoljstvo. Kao firmi koja se bavi ovom djelatnošću, vrste poslova poput ovog su dobro došle“, rekao je Radislav Babić, direktor “Hidro-kopa” Banjaluka.

Pri kraju su i radovi na objektu preduzeća „Ella Textile“ italijanskog giganta „Calzedonie“, gdje je uloženo 20 miliona evra, a pored ove još dvije italijanske kompanije dobile su građevinske dozvole u Agro-zoni.

„Oni su iz metalne oblasti, odnosno plastične proizvodnje. Pratiće proizvodni program „Lattonedil“, koji radi građevinske panele. Ove dvije italijanske kompanije će svojim proizvodnim programom dodatno pratiti izgradnju objekata koje gradi „Latonedil““, objasnio je gradonačelnik Adžić.

U privrednoj zoni je u toku realizacija projekta za odvodnju oborinske kanalizacije, koji sprovodi grad Gradiška uz grant sredstva UNDP-a, u iznosu od 1 200 000 KM.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!