Menu

Get Socialize

Nedeljko Čubrilović: Gradiška ima podršku Narodne skupštine Republike Srpske

01.02.2019 384 13 Nema komentara

Description

“Gradiška će imati podršku Narodne skupštine i institucija Republike Srpske” poručeno je na sastanku koji je održan između načelnika opštine Gradiška, Zorana Adžića, i predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljka Čubrilovića.

„Ovdje smo razgovarali o konkretnim projektima i šta je potrebno da se uradi. Gradonačelnik ima viziju kako to treba da se uradi. Podršku će imati sa nivoa Republike Srpske, u saradnji sa institucijama međunarodne zajednice i Bosne i Hercegovine, ali i država u okruženju. Siguran sam da će Gradiška kroz nekoliko godina izgledati kao jedna potpuno urbanizovana sredina, za broj stanovnika koji ima. Želim da gradonačelnik uspije u svojim nakanama, a podršku ćemo mu sigurno obezbijediti koliko to bude do nas“, naveo je Nedeljko Čubrilović, predsjednik NSRS.

“Mislim da smo se zajedno dogovorili da ćemo raditi na što bržem unapređenju Gradiške, kako bi iskoristili njenu geostratešku poziciju. Gradiška se nalazi na vratima Republike Srpske, BiH, neposredno uz granicu sa Evopskom unijom. Prije svega, govorili smo o značaju izgradnje novog mosta na Savi koji bi trebalo da dodatno otvori Gradišku i Republiku Srpsku prema Evropskoj uniji”, rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Načelnik Adžić izrazio je zahvalnost Narodnoj skupštini Republike Srpske na usvajanju Nacrta zakona o gradu Gradiška, što će, prema njegovim riječima, biti od velikog značaja za građane i privrednike opštine Gradiška: “Prije svega u smislu razvoja, daljeg napretka i infrastrukturnog opremanja čitavog prostora Gradiške, a i privrednog razvoja. Razgovarali smo o neposrednim aktivnostima koje ćemo kao lokalna uprava morati da provedemo, da bismo što prije došli u poziciju proglašenja grada Gradiške. Želja nam je da to napravimo do 24. aprila, kako bi na dan oslobođenja Gradiške prvi put slavili dan grada Gradiške.”

Na sastanku je bilo riječi i o rješavanju problema Graničnog prelaza Gradiška, stvaranju uslova za otvaranje proizvodnih pogona, turističkih i ugostiteljskih objekata, ali i o usvajanju novih planova za razvoj u narednih nekoliko decenija.

Društvo