Menu

Get Socialize

Nedjelja djeteta obilježena u motoričkom parku

08.10.2020 245 11 Nema komentara

Description

Povodom Nedjelje djeteta koja se obilježava od 5. do 11. oktobra u motoričkom parku kod autobuske stanice u Gradišci organizovane su  sportsko-rekreativne aktivnosti pod sloganom „Zdravo tijelo, vedar duh“ i muzejske radionice. Ove aktivnosti organizovali su Centar za socijalni rad, Zavičajni muzej, Gradska organizacija Crvenog krsta, KK „Lider“ i Turistička organizacija Gradiška. Sve je održano u saradnji sa Udruženjem roditelja djece sa autizmom „Duga“ kao i Omladinskim centrom „Petar Kočić“ čiji su predstavnici bili glavni inicijatori da  Gradiška dobije jedan ovakav park za djecu i omladinu.

„Mi ove godine tradicionalno obilježavamo Nedjelju djetata pod sloganom „Zdravo tijelo, vedar duh“. Imamo dobru saradanju sa Centrom za socijalni rad i čitava Gradska uprava je stala uz nas“ kaže Saša Kasagić, predsjednik Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“ Gradiška.

„Vrijednost ovog parka je oko 40 000 KM, a Gradska uprava je učestvovala sa preko 18 000 KM“ rekao je Tomislav Kovačević, koordinator projekta.

Druženju u parku prisustvovao je gradonačlenik Gradiške Zoran Adžić koji je rekao da se trebamo brinuti o djeci da ih izvedemo na pravi put te da se Gradska uprava trudi da stvori ovakve kutke kao što je ovaj motorički park.

Gradonačelnik Adžić ovom prilikom je pohvalio Gradsku čistoću koja se trudi da ovaj park bude što ljepši i uredniji.

Iz Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“ Gradiška kažu da sljedeće godine motorički park planiraju upotpuniti teretanom na otvorenom, te će Turistička organizacija i KP „Gradska čistoća“ uraditi lavirint od lavande.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!