Menu

Get Socialize

Nedjelja solidarnosti u Crvenom krstu do 5. novembra

30.10.2017 206 31 Nema komentara

Description

Crveni krst RS u periodu od 30. oktobra do 5. novembra obilježava Nedjelju solidarnosti. U toku ove sedmice intenziviraće se aktivnosti na prikupljanju sredstava i donacija za najugroženije kategorije stanovništva. U akciju se uključila i OO Crvenog krsta u Gradišci.

„Mi tokom čitave godine prikupljamo donacije za socijalno ugrožene, odjeću, obuću, posteljinu, te higijenske i prehrambene proizvode, koji su, inače, najpotrebniji. Apelujemo na građane i učenike da se uključe u ovu akciju“, istakla je Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška.

U proteklom periodu predstavnici gradiškog Crvenog krsta obišli su oko 100 socijalno ugroženih domaćinstava, te im podjelili pakete pomoći. Nadaju se da će u toku Nedjelje solidarnosti magacin organizacije napuniti novim zalihama potrepština, koje će siromašnima dobro doći u zimskim danima.

Govoreći o stanju u društvu i porastu broja ljudi u stanju socijalne potrebe na području opštine, u gradiškom Crvenom krstu kažu da su mišljenja podjeljenja.

„Evidentan je rast broja nezaposlenih. Ipak, dosta nezaposlenih je radno sposobno. Mi smo najosjetljiviji prema starijim osobama, koje žive same, kao i višečlanim porodicama, sa puno djece, zatim prema oboljelima, koji ne mogu sami zaraditi za život“, naglasila je Stevićeva.

Svi građani koji žele da podrže akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene, svoje donacije mogu dostaviti u kancelariju Crvenog krsta u Gradišci, svakog radnog dana od 8 do 15 h. Novčane donacije mogu se uplatiti na žiro račun OO Crvenog krsta Gradiška, broj: 562-010-00001134-95, otvoren kod NLB Razvojne banke, sa naznakom „Za Nedjelju solidarnosti“.

Društvo