Menu

Get Socialize

Nezaposlenost i traženje nestalih najveći problemi

27.11.2018 400 15 Nema komentara

Description

Nezaposlenost djece poginulih boraca i dalje je jedan od aktuelnih problema ove populacija o kojem se razgovaralo na sjednici OO porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Gradiška.

Taj problem muči i Bosiljku Ljubojević iz Bereka suprugu poginulog borca i majku dvoje djece. Kaže da su njeni sinovi završili fakultete, a samo jedan radi kao noćni čuvar.

Pored problema nezaposlenosti djece poginulih boraca tu su i drugi kao što je traženje nestalih.

„Mi imamo 13 nestalih sa našeg područja i proces traženja slabo ide skoro nikako, pomaka nema. Što se tiče zapošljavanja zadovoljni smo što su djeca visoko obrazovana odradila pripravnički staž i većina se zaposlila. Međutim imamo problem sa djecom koja imaju završenu srednju školu“ rekla je Milena Tendžerić, predsjednik Skupštine OO porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Gradiška.

Sjednici u Gradišci prisustvovali su načelnik opštine Zoran Adžić i Veljko Lazić, zamjenik predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila. Lazić je rekao da su o problemu nezaposlenosti i drugim kao što su stambeno zbrinjavanje, postuhmno odlikovanje, traženje nestalih nedavno razgovarali sa mandatarom za sastav Vlade. Zamjenik predsjednik Republičke organizacije očekuje da će do kraja godine u Republici Srpskoj biti zaposleno 373 djece poginulih boraca kroz program samozapošljavanja, zapošljavanja kod poslodavaca i pripravnički staž za 2018. godinu.

Na ovoj sjednica Skupštine na dnvenom redu se između ostalog našao izvještaj o radu za 2017. godinu, finasijski i izvještaj Nadzornog odbora , kao program rada ove opštinske organizacije za narednu godinu.

Društvo