Menu

Get Socialize

Njemački GIZ uručio donaciju Tehničkoj školi

04.10.2018 477 8 Nema komentara

Description

Tehnička škola u Gradišci dobila je donaciju od njemačke organizacije GIZ, u okviru projekta Stručnog obrazovanja u BiH. U pitanju su mjerni instrumenti, računari i udžbenici.

„Preko godinu dana sarađujemo sa Tehničkom školom u Gradišci. Vrijednost ove donacije je oko 16 000 KM“, istakao je Daniel Radić, stručni savjetnik u projektu „Stručno obrazovanje u BiH“.

„Mjerna oprema će koristiti svim tehničarima u trećem i četvrtom stepenu obrazovanja. Važno je da se učenici na vrijeme upoznaju sa opremom jer će kad se zaposle lakše moći da se snađu“, naglasio je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Donaciji je prethodila obuka profesora Tehničke škole, koji će sada svoje znanje prenijeti đacima.

„Na obuci smo učili kako da se služimo sa ovim mjernim instrumentima. Oni će biti od velike koristi u nastavi“, kazao je Mladen Knežević, profesor mašinske grupe predmeta.

„Dobili smo i stručnu literaturu koju ćemo koristiti u teorijskom dijelu nastave“, dodao je Srđan Đukanović, profesor stručnih predmeta.

U gradiškoj Tehničkoj školi kažu da će i u narednom periodu biti organizovane dodatne obuke za profesore, a očekuju i još donacija od njemačke organizacije GIZ.

Društvo