Menu

Get Socialize

Nova mehanizacija u „Gradskoj čistoći“

04.10.2018 676 10 Nema komentara

Description

Gradiška „Gradska čistoća“ pohvalila se modernijom mehanizacijom. Zbog povećanja količine komunalnog otpada , ali i proširenja djelatnosti preduzeća na održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva, nabavka kvalitetnije opreme i vozila bila je, kažu, neophodna.

„Nabavili smo grejder, teretno motorno vozilo kiper i traktor sa mulčerom. Sva vozila možemo koristiti tokom cijele godine, tako što ćemo kačiti različite priključke. Tako jedno vozilo ljeti koristimo za čišćenje, a zimi za posipanje ulica solju“, naveo je Željko Bilbija, direktor KP „Gradska čistoća“ Gradiška.

Gradska čistoća je nabavila i jedno reciklažno ostrvo i elektrocikle za ulične čistače. Ukupna vrijednost sve navedene opreme je oko milion KM. Dio sredstava obezbijedilo je preduzeće, a pomoć su dobili od Fonda za zaštitu životne sredine.

Značajnu podršku Gradska čistoća ima od Lokalne uprave u Gradišci. Načelnik opštine Zoran Adžić posjetio je preduzeće i uvjerio se u kvalitet vozila i opreme.

„Sada će kvalitet usluga „Gradske čistoće“ biti na višem nivou, a moći će i da prošire svoj djelokrug. To nam i jeste cilj, da naša opština bude ljepša i uređenija“, istakao je Adžić.

Ovom prilikom proglašeni su i pobjednici ovogodišnjeg konkursa Gradske čistoće za „Najkutak“ u opštini Gradiška. Prvo mjesto za najljepše uređeno dvorište osvojila je Savka Todorović iz Laminaca.

Društvo