Menu

Get Socialize

Novembar topliji od višegodišnjeg prosjeka

10.11.2017 671 40 Nema komentara

Description

Narednih dana očekuju nas slične vremenske prilike. Do kraja ove sedmice u prvom dijelu dana biće oblačno sa povremeno slabom rosuljom.Što se tiče temperatura maksimalna dnevna kretaće se od 13 do 16 stepeni,a jutranje minimalne oko 6. Za ovaj novembar karakteristično da je malo topliji od višegodišnjeg prosjeka.“ U subotu i nedjelju vjetar će se promijeniti na južne pravce što je blaga najava promjene vremena. U ponedjeljak, utorak i srijedu pašće oko 60 litara kiše. Za vikend temperature će biti nešto više. Za osam dana jutra će biti sa temperaturom oko -1“ rekao je Rajko Popović, meteorolog.

Dugoročne prognoze predviđaju da će biti malo više padavina u ovom mjesecu nego što je višegodišnji prosjek kažu meteorlozi, dok će u decembru i januaru biti manje. „Temperature će biti nešto malo iznad prosjeka, a u februaru i aprilu nešto više od prosjeka, ostali mjeseci manje“ kaže Popović.

Prema prognozama, ove se zime na našim prostorima ne očekuje se mnogo snježnih dana. Za razliku od prošle zime, kada je više od četrdeset dana bilo u minusu, ove godine očekuje se znato manje dana sa ekstremno niskim temperaturama.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!