Menu

Get Socialize

Novi šporet u domu Mihajlovića

26.12.2017 551 22 Nema komentara

Description

Šestogodišnji Kristijan iz Gradiške dočekaće predstojeće praznike u toplom domu. Stara peć nije mogla ovih dana zagrijati iznajmljeni dom u kome, u Gradišci, živi sa majkom i ocem. Novi šporet roditelji nisu mogli obezbijediti jer, osim tuđe njege i pomoći i skromne majčine penzije, drugih primanja nemaju. Porodici Mihajlović u pomoć je priteklo gradiško Udruženje „Udas“, koje ih je u ovo pretpraznično vrijeme obradovalo prijeko potrebnim darom. „Zahvalni smo na pomoći koja će nam dobro doći u ovo zimsko vrijeme“, kaže Gordana Mihajlović. U toplom domu porodici Mihajlović biće bar malo lakše nositi se sa mukama koje imaju. I Gordana i Željko su bolesni, ali se svakodnevno bore kako mogu i umiju. Zahvalni su na novom šporetu, mada su potrebe daleko veće. „Već ćemo se nekao snaći“, skromno dodaju.

„Za najugroženije članove, Udruženje „Udas“ je obezbijedilo šporete, krevete, frižidere, a pojedinima i novčanu pomoć“, ističe Saša Dejanović.

Akciju Udruženja Udas podržala je i opštinska uprava koja je pomogla da se obezbijedi neophodna pomoć za najugroženije članove ovog Udruženja. „Trebamo biti što češće na terenu kako bismo sagledali potrebe stanovništva i načine kako im pomoći“, rekao je ispred kuće Mihajlovića zamjenik načelnika opštine Gradiška Ognjen Žmirić. Također, ističe da će do članstva udruženja pomoć stizati i kroz sredstva koja se redovno izdvajaju putem mjesečnih dotacija iz opštinskog budžeta. „Ona bi u narednoj godini, nakon usvajanja Prijedloga Budžeta, trebalo da budu povećana“, dodaje Žmirić.

Predstavnici Udruženje „Udas“ narednih dana posjetiće petnaestak porodica kojima će uručiti neophodnu pomoć u vrijednosti od oko 3 500 KM.

Društvo