Menu

Get Socialize

Novogodišnji paketići za 373 mališana

28.12.2020 928 58 Nema komentara

Description

Gradska uprava Gradiška i ove godine je obezbijedila  novogodišnje paketiće za djecu iz porodica u stanju socijalne potrebe i drugih ranjivih kategorija stanovništva. Podjelu koja će ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije biti upriličena svakom korisniku posebno organizovao je Centar za socijalni radnji u saradnji sa Udruženjima koja zastupaju interesa svojih članova.Među njima je Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška.

„Naša djeca nažalost bez obzira na godine su uvijek djeca i uvijek se obraduju paketićima, ovo je lijep gest“ rekao je Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženje za pomoć mnetalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška.

Osim ovog Udruženja poklon paketiće dobiće djeca  iz Saveza gluvih i nagluvih, Gradske organizacije slijepih, Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“, djeca iz višečlanih i socijalno ugroženih porodica sa područja grada,  kao i djeca romske populacije. Ove godine novogodišnje paketiće dobiće 373 mališana.

„Gradonačelnik je i ove godine obezbijedio paketiće .Uvijek je bila priredba, ali zbog trenutne situacije organizovali smo podjelu tako da razvozimo paketiće po kućama“ kaže Dragutin Kovačević iz Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradiška.

„Cilj je da se uljepšaju novogodišnji praznici djeci, te je ovo već postala tradicija“ rekao je Rade Cumbo, direktor Centra za socijalni rad Gradiška.

Primopredaja paketića vršiće se uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera.

Uncategorized