Menu

Get Socialize

Obavezno posjedovanje Rješenja o kućnom broju

16.04.2018 941 18 Nema komentara

Description

Svi građani Gradiške treba da posjeduju Rješenje o kućnom broju. Oni koji nemaju ovo Rješenje mogu da se jave u Opštinsku upravu, poručuju iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove u Gradišci.

„Gradiška ima formiran adresni sistem u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove. Svi građani koji nemaju Rješenje o kućnom broju mogu se javiti na šalter 10 u Šalter sali opštine Gradiška. Ranije je bio problem kod stanara koji žive u zgradama u kojima nije formirana zajednica etažnih vlasnika. To smo sada prevazišli, tako da stanari svih zgrada mogu dobiti Rješenje o kućnom broju“, rekao je Branislav Savić, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove opštine Gradiška.

Provjerom u biračkim spiskovima utvrđeno je da građani, u velikom broju slučajeva, nisu kod Policijske uprave Gradiška prijavili adresu stanovanja po Rješenju o kućnom broju, ističu u nadležnom Odjeljenju. Dodaju, da je ovaj problem potrebno što prije riješiti kako bi se izbjegle neugodnosti kod određivanja glasačkog mjesta, odnosno da bi se birački spiskovi za biračko mjesto izradili prema stvarnom mjestu stanovanja.

„Veoma je važno da se usklade birački spiskovi da ne moraju građani koji žive na jednom kraju grada ići u drugi kraj na glasanje. Ako je neko promjenio adresu stanovanja treba da dođe kod nas da dobije Rješenje o kućnom broju u kome se određuje adresa stanovanja. Zatim to sve uskladi sa svojim ličnim dokumentima i biračkim spiskovima, da bi mogao izaći na izbore u mjestu u kojem živi“, istakao je Savić.

Navedene aktivnosti potrebno je završiti najkasnije do 31. maja, prije štampanja privremenih biračkih spiskova za Opšte izbore koji će biti održani u oktobru ove godine, naveli su u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove opštine Gradiška.

Društvo