Menu

Get Socialize

Obilježavanje Nedjelje borbe protiv glaukoma

06.03.2019 541 26 Nema komentara

Description

Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidih Gradiška 11. i 12. marta ove godine obilježiće „Nedjelju borbe protiv glaukoma“. Povodom toga  biće realizovane dvije aktivnosti.

„U ponedjeljak u 17 časova u Kulturnom centru održaće se edukacija o glaukomu koju će voditi doktorice Ljiljana Najman Šiljak i Aleksandra Pejić, oftalmolozi. Drugi dan u utorak od 8 do 14 časova biće besplatan skrining očnog pritiska u Bolnici Gradiška“ rekla je Dajana Vujanović, volonter MO slijepih i slabovidih Gradiška.

Obilježavanje Nedjelje borbe protiv glaukoma finansira ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

Ovo je prvi put da MO slijepih i slabovidih Gradiška obilježava Nedjelju borbe protiv glaukoma. Osim toga u ovoj organizaciji realizuju se i druge aktivnosti.

“Uskoro će 8. mart Dan žena, zatim naša Skupština, Vidovdanski susreti, Dan bijelog štaba i Međunarodni dan osoba sa invaliditetom” rekao je Željko Štrbac, predsjednik MO slijepih i slabovidih Gradiška.

Prošla godina je bila dosta uspješna kaže Štrbac i dodaje da su mnoge aktivnosti realizovane zahvaljujući opštini Gradiška, Crvenom krstu i Centru za socijalni rad.Trenutno se radi na renoviranju prostora Međuopštinske organizacije.Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidih Gradiška broji oko 105 članova od kojih više od 70 odsto je starije od 60 godina.

Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidih Gradiška trenutno broji 105 članova od kojih je oko 70 posto starije od 60 godina.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!