Menu

Get Socialize

Obilježen 5. decembar – Međunarodni dan volontera

05.12.2019 565 19 Nema komentara

Description

Prigodnim programom Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška obilježila je 5. decembar – Međunarodni dan volontera. Tom prilikom volonteri Kluba mladih Crvenog krsta su prisutne podsjetili na brojne aktivnosti koje su sprovodili. Takođe, govorili su i o motivima volontiranja.

„Moji motivi volontiranja su prije svega da pomognem ljudima. Volonteri ne traže nikakvu materijalnu nadoknadu za svoj posao. Već četiri godine volontiram i svaka akcija je ostavila poseban utisak, a osmjeh koji dobijemo nakon što nekome pomognemo je neprocjenjiv“, rekla je Lazarela Sladojević, volonter GO Crvenog krsta Gradiška.

Međunarodni dan volontera ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1985. godine kao podsjećanje na dan kada je 1970. stvoren Program UN za volontere i sa ciljem da se njihov dobrovoljni rad učini vidljivim na lokalnom, nacionalnom i međnarodnom nivou.

U gradiškom Crvenom krstu trenutno volontira 40 mladih ljudi.

„To je aktivan broj volontera na koji se uvijek možemo osloniti. Oni imaju potrebna znanja iz određenih oblasti, te mogu pružiti pomoć kada je ona potrebna“, naveo je Borko Dević, sekretar GO Crvenog krsta Gradiška.

Ovom prilikom predstavnici Crvenog krsta podijelili su zahvalnice i prigodne poklone volonterima.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!