Menu

Get Socialize

Obilježen Dan osoba sa autizmom

02.04.2018 757 21 Nema komentara

Description

Povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom, 2. aprila, u Gradišci je upriličena manifestacija „Srcem od autizma“. Manifestaciju su organizovali Udruženje roditelja djece sa autizmom „Duga“  i Kulturni centar Gradiška.

„Na ovaj način želimo da damo podršku djeci sa autizmom i njihovim roditeljima. U protekloj godini napravili smo veliki iskorak što se tiče rada sa djecom sa autizmom. Imamo svog logopeda i psihologa, te odnedavno i trenera specijalnih sportova“, rekao je Saša Kasagić, predsjednik Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“ Gradiška.

Nataša Grujičić, majka dječaka sa autizmom, u Udruženje „Duga“ učlanila se prije pola godine. Uz rad sa stručnjacima njen dječak svakodnevno napreduje.

„Puno smo postigli od kada smo članovi Udruženja. Uz pomoć stručnog tima rezultati su itekako vidljivi“, kazala je Grujičićeva.

Kvalitetan rad Udruženja „Duga“ prepoznali su u lokalnoj upravi u Gradišci, ali i u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS.

„I Vlada RS i Ministarstvo žele da skrenu pažnju javnosti na probleme s kojima se susreću porodice osoba sa autizmom. Moramo svi zajedno da ih podržimo“, istakla je Bosiljka Bošnjak, pomoćnik ministra za porodicu.

„Za pomoć Udruženju „Duga“ u ovogodišnjem budžetu smo izdvojili 10 000 KM, jer su im potrebni stručnjaci da rade sa djecom. Planiramo i u Domu zdravlja zaposliti stalnog logopeda koji će takođe pomagati mališanima“, naglasio je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Manifestaciju „Srcem od autizma“ svojim nastupima uveličali su mališani iz Udruženja „Duga“, članovi Servis centra „Dajte nam šansu – Zvjezdice“ iz Banjaluke, učenici gradiške OMŠ „Branko Smiljanić“,  i Nemanja Jovanović, vokalni solista.

Društvo