Menu

Get Socialize

Obilježen Dan poginulih i nestalih boraca u Gradišci

14.09.2018 406 12 Nema komentara

Description

Polaganjem vijenaca i cvijeća na centralno spomen obilježje poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, u Gradišci je obilježen Dan poginulih i nestalih boraca, 15. septembar. Vijence i cvijeće položili su predstavnici opštinske Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, gradiškog Udruženja ratnih vojnih invalida, predstavnici lokalne vlasti i porodice poginulih.

Sam početak rata, porodicu Vuković zavio je u crno. Na travničkom ratištu 1992. godine poginuo im je dvadesetdvogodišnji sin.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić kaže da je naša obaveza da obilježavamo ove datume i da se poklonimo  žrtvama, borcima koji su svoje živote dali i ugradili u temelje Republike Srpske.

„Naša je obaveza da razvijamo RS i stvaramo bolje uslove života. Apelovao bi da svi iskažemo jedinstvo ako ništa zbog žrtava ovih ljudi i da sačuvamo Republiku Srpsku“ rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

U Organizaciji porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila opštine Gradiška kažu da nastoje pomoći porodicama.

“Sad su nam problem djeca i njihova stambena situacija. Mi ćemo tražiti da im se omoguće ta nepovratna novčana sredstva bez obzira koliko imaju godina” rekla je Dragica Matković, predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Gradiška

Prema podacima kojima raspolaže Organizacija, u Gradišci je poginulo 612 boraca, a 13 se još vode kao nestali. U proteklom ratu u RS poginula su 23 184 borca,a nestalo 1662.

Društvo